skip to Main Content

Voor Reumapatiënten is het van belang om regelmatig te oefenen en te bewegen. De reumapatiëntenvereniging Alkmaar heeft hierom Reuma-oefengroepen opgericht. Deze groepen trainen onder deskundige begeleiding van een oefentherapeut. Indien nodig kunnen oefeningen aangepast worden op individueel niveau.

De oefentherapie is gericht op het verbeteren van de spierkracht, uithoudingsvermogen en bewegelijkheid van gewrichten. Tijdens de oefentherapie zal in het bijzonder de nadruk gelegd worden op het strekken van de rug.

De oefentherapie bestaat uit: een warming up, oefeningen in de zaal, een sportactiviteit waaronder badminton en volleybal. Hierna volgt er een cooling down in het hydrotherapiebad (32 °C), bestaand uit onder andere baantjes zwemmen en rek- en strekoefeningen.

De bijeenkomsten van de Reuma beweging- en oefengroepen vinden plaats op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor deze avond maken wij tot 1 september gebruik van het sportcomplex en zwembad van Stichting Esdégé-Reigersdaal, Krusemanlaan 88 in Heerhugowaard.

Met ingang van 1 september gaan wij oefenen en volleyballen in gymzaal “de Smaragd” Smaragd 30, 1703 GB Heerhugowaard. Daar is helaas geen combinatie mogelijk met een hydro-therapiebad.

Leeftijden: alle! (momenteel tussen de 30 en 70 jaar)
Ook dames zijn van harte welkom

img_0183    

Aanmelding- of informatieformulier

*Volledige Naam:

*Geslacht:
ManVrouw

*Adres:

*Postcode:

*Woonplaats:

*Uw email:

*Telefoon:

*Maak uw keuze:

Ik wil me aanmelden voor de Bechterew oefengroepIk wil voorlopig alleen meer informatie

Eventuele vragen of opmerkingen:

* Deze informatie is verplicht

Contact
 Neem voor meer informatie contact op met Marcel Borst,
Telefoon : 0224-551616
e-mail : marcelborst@quicknet.nl
Back To Top