Zoals u waarschijnlijk weet is de jaarlijkse collecte van het Reumafonds van 13-18 maart.

Wij krijgen vaak bericht van onze achterban dat men graag collecte wil lopen voor het Reumafonds, maar dat men dat niet altijd kan. Dat is waarschijnlijk herkenbaar. Inmiddels heeft het Reumafonds sinds vorig jaar een leuke innovatieve nieuwe manier van collecteren.

Het is mogelijk om op internet een collectebus aan te maken en vrienden uit te nodigen online een donatie te geven. Dit maakt het voor meer mensen mogelijk om toch mee te kunnen doen aan de jaarlijkse collecte van het Reumafonds.

Op de website https://reumafonds.digicollect.nl  is het mogelijk met een Facebook profiel een eigen pagina aan te maken. De naam en foto van de collectant wordt automatisch toegevoegd aan de pagina, zodat het een persoonlijke indruk creëert. Op deze pagina kunnen bezoekers met iDeal of via een eenmalige machtiging een donatie geven aan de collectant.

De digitale collectebus is zeer gemakkelijk te delen met bijvoorbeeld vrienden of familie van de collectant. Dit kan via bijvoorbeeld een e-mail of een Facebook bericht. Dit kan allemaal geregeld worden via de digitale collectebus pagina.