Doe mee aan de verhalenwedstrijd: ‘Mijn persoonlijke kampioen!’

Het krijgen van een diagnose “reuma” komt hard aan. Hoewel er tegenwoordig veel medicatie en behandelingen voor reuma beschikbaar zijn, heeft reuma vaak een grote impact op uw leven. “De ene dag sta je moeiteloos uren op een BBQ-feestje, de andere dag maakt de stekende pijn in je handen het onmogelijk om ook maar een pot appelmoes open te draaien”. Voor de omgeving is deze onvoorspelbaarheid soms moeilijk te bevatten. Niet zelden denken partners, vrienden, leraren of werkgevers…

‘Stel je niet zo aan!’

Mensen kunnen iedere dag vermoeidheid ervaren zonder dat ze hard gewerkt of gesport hebben. Dit is een belangrijk verschil met ‘gewone’ vermoeidheid. De ernst van de vermoeidheid staat in geen enkele verhouding tot de activiteit die is uitgevoerd of de inspanning die is geleverd. Soms geeft dat een gevoel van eenzaamheid en onmacht: thuis, op school of op het werk.

Bij de pakken neerzitten…

dat doen de meeste mensen met reuma gelukkig niet. Dan is het zo fijn als er thuis, op het werk of op school iemand klaar staat om te helpen. Wie is uw/jouw steun en toeverlaat? Wie helpt u/jou door de moeilijke momenten? Wie is er voor u/jou met een bemoedigend woord, een schouderklop, een helpende hand?

Wie helpt u/jou in de dagelijkse strijd tegen reuma?

Stuur ons uw/jouw verhaal!
De Edgar Stene verhalenwerdstrijd staat dit jaar in het teken van de persoonlijke kampioen. Vertel ons in maximaal 2 A4’tjes, lettertype Arial 12, wie uw/jouw steun en toeverlaat is/zijn. Echtgenoot, partner, kinderen? Buurman, leerkracht? Huisarts, reumatoloog of reumaverpleegkundige?

Meer weten of meedoen? Klik hier.