In het kort

Datum: 12 april 2018
Tijden: 19.00 inloop, 19.30 start programma, 21.00 einde
Onderwerp: Axiale Spondyloartritis (Bechterew) en rugklachten
Plaats: Noord West Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar
Zaal: Pieter van Foreestzaal
Toegang: gratis
Aanmelding: gewenst, zie onderaan

__________________________________________________________

De Reumapatiëntenvereniging Alkmaar e.o. organiseert samen met het team reumatologie Noordwest Ziekenhuisgroep een informatieavond over rugklachten en Axiale Spondyloartritis: reumatische aandoeningen met ontstekingen in het bekken en de wervelkolom.

Rugpijn kost samenleving zo’n 3 en een half miljard Euro per jaar. Nieuwe onderzoeken wijzen uit dat geen beweging bij rugpijn juist funest is, dus hoe moeilijk het ook is vooral wel blijven bewegen.

Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is op donderdagavond 12 april van 19:30 tot 21:30 uur te NoordWest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, in de Pieter van Foreestzaal. De zaal is vanaf 19:00 uur open en de toegang is gratis.

Behandeling: nieuwe ontwikkelingen

Tijdens deze informatieavond komen diverse onderwerpen over Axiale Spondyloartritis aan de orde. Zo vertellen dr. Anouk Vedder, reumatoloog en Linda Tesselaar-Jolink, reumaverpleegkundige van Noordwest Ziekenhuisgroep over deze ziekte, de behandeling en nieuwe ontwikkelingen rondom de behandeling. Ook leggen zij de diverse vormen van begeleiding uit, zoals de reumaconsulente. Fysiotherapeut Chantal Goldman van de fysiotherapiepraktijk Elisabeth geeft informatie over fysiotherapie, bewegen en oefeningen doen. Ten slotte is er gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Axiale spondyloartritis

Er zijn verschillende benamingen voor Axiale Spondyloartritis, o.a. de ziekte van Bechterew. Bij patiënten met Axiale Spondyloartritis raken vooral de gewrichten in de bekken (SI-gewrichten) en de wervelkolom ontstoken. De ontstekingen veroorzaken chronische pijn en stijfheid met name rond de heupen, de bilstreek en laag in de rug.

Aanmelden voor deze avond?

Om deze bijeenkomst bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de afdeling patiëntenvoorlichting, locatie Alkmaar: info-alkmaar@nwz.nl /telefoon 072 – 548 3500.