‘Reuma heb je, je bent het niet.’
Dat is de boodschap van Astrid van de Nieuwenhof en Wanda Catsman, die voor de 5e keer op rij de Reuma Walk organiseren. ‘De Reuma Walk is een unieke sponsorloop, want degenen die hem lopen zijn zelf reumapatiënt. Familie en vrienden dragen de sponsorloop bovendien een warm hart toe en dragen hun sportieve steentje bij. Zelfs artsen en onderzoekers trekken hun beste
wandelschoenen aan voor de Reuma Walk.

Een ziekte als reuma beperkt je in je dagelijks leven, maar er zijn zoveel dingen die je vaak nog wél kunt! En daar richten wij ons op: daag jezelf als reumapatiënt uit en wandel mee! Het ReumaNederland (voorheen Reumafonds) doet veel onderzoek naar oplossingen en leunt op donaties.

Reuma vaak onzichtbaar en dus lastig
Reuma kent vele gezichten en gradaties. In het algemeen gesteld echter is reuma vaak onzichtbaar en (langzaam) slopend. En daardoor is er veel onbegrip. De ene dag kun je namelijk je veters strikken, een boodschappentas sjouwen en gaat het traplopen redelijk, terwijl je lichaam je de volgende dag in de steek laat. En waar je ‘s middags energie hebt om naar een feestje te kunnen, geeft je lichaam het op tegen de tijd dat je ernaartoe zou gaan. Alles moet bovendien gepland, anders houd je de dagen niet vol. Het frustreert jezelf als reumapatiënt. En je omgeving.

Er is geen verbetering mogelijk bij reuma, laat staan genezing. En bijna 2 miljoen mensen in Nederland leiden aan een vorm ervan. Dat is meer dan 10% van de bevolking en daarom is het essentieel, dat onderzoek blijft plaatsvinden.

Niet zielig
Mensen met een chronische aandoening worden niet graag zielig gevonden. Ze willen alleen dat hun omgeving rekening met hen houdt. En een oplossing tot genezing.

Dat reumapatiënten verre van zielig zijn en nog meedoen in de maatschappij, blijkt uit het feit dat de Reuma Walk dit jaar zijn lustrum viert! Reumapatiënten dagen zichzelf uit om 5, 10 of zelfs 15 kilometer te wandelen en zo duizenden euro’s per jaar op te halen voor ReumaNederland. Elk jaar stijgt het opgehaalde bedrag. Dit jaar streven we naar € 5.000.

Wandel jij mee?
Heb jij reuma en doe je graag actief mee? Neem dan deel aan deze sponsorloop. Je wandelt door een prachtig natuurgebied in een gezellige sfeer. Je test je lichamelijke mogelijkheden én haalt geld op voor het fonds dat alles doet om ook jou een beter lichaam én leven te geven. Samen lopen is nóg leuker, dus maak je familie en vrienden enthousiast om mee te lopen. Vergeet bovendien je behandelend arts en/of therapeut niet.

Zaterdag 15 september 2018 strijkt dit bijzondere wandelevenement neer in Lunteren. Hier worden 3 inspirerende wandelroutes uitgezet van 5, 10 en 15 kilometer.

Je aanmelden is eenvoudig via www.reumawalk.nl.

Doneren?
Sponsor het evenement of specifiek een deelnemer die u kent. Doneer dan jouw bedrag via een van de deelnemers op de website: https://actie.reumafonds.nl/evenement/reuma-walk-2018.