Deze dagtocht gaan we naar Friesland en bezoeken daar het D-E Museum in Joure, lunchen in Gaastmeer en bezoeken het Jopie Huisman museum.

Vertrek uit Alkmaar: 8.30 uur parkeerterrein Beneluxlaan bij de bushalte (achter de Mare, schuin tegenover de Apotheek)
Vertrek uit Heerhugowaard: 8.45 uur vanaf het Berckheideplein.

We rijden met de bus naar Joure (Friesland) naar het D-E Museum. Daar aangekomen drinken we eerst een kop koffie of thee met een oranjekoek. Daarna is er een rondleiding. Ook is er gelegenheid om het winkeltje te bezoeken voor leuke snuisterijen. Om 12.00 uur vertrekken we naar Gaastmeer voor de lunch in d’Ald Herberch.

We hebben weer een keuzemenu voor u opgesteld:
1) 12-uurtje: 3 sneetjes brood met gebakken ei, kroket en gerookte zalm
2) salade van de Herberch met reepjes kip (warm), stokbrood en kruidenboter
3) uitsmijter van de Herberch: 3 eieren (bio) met spek, kaas, tomaat en bieslook
4) soep van de dag met stokbrood en kruidenboter
5) speltbol “geitenkaas” met rucola, honing, nootjes en appel

Na de lunch rijden we naar Workum. Daar bezoeken we het Jopie Huisman museum. Ook daar is er een rondleiding. Na de rondleiding drinken we een kop koffie of thee met gebak.

Mocht u in het bezit zijn van de Museum Jaarkaart, neemt u die dan mee?

Nieuwe expositie: Efkes Thus
Ter ere van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 is in het Jopie Huisman Museum een bijzondere bruikleententoonstelling te zien. Uit de privéverzameling van de Zwitserse ondernemer Frederik Paulsen hangen ruim dertig werken van Jopie Huisman in Workum. Deze grootste privécollectie van werken van Jopie wordt nu voor het eerst in het Jopie Huisman Museum tentoongesteld. Hiermee kan het museum eindelijk voldoen aan een van de meest gestelde vragen van bezoekers: “Hee, Jopie Huisman nog meer geschilderd dan wat hier te zien is?” Thuis in 2018 ‘Efkes thús’: in 2018 zijn 34 werken van Jopie Huisman een jaar lang weer even ‘thuis’. Ze keren terug op hun geboortegrond in Workum, de plek waar Jopie is opgegroeid en die hij ‘de hemel op aarde’ noemt. Het is niet voor niets dat dit gebeurt in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad is. Het werk van Jopie Huisman ademt in alles zijn liefde voor de Friese gemeenschap, voor de mens en de natuur. (Bron: Jopie Huisman Museum)

Dan is de planning om rond 16.30 uur weer huiswaarts te rijden. We verwachten dan rond 17.30 uur in Heerhugowaard aan te komen en rond 18.00 uur in Alkmaar.

De kosten zijn 29,95 euro voor leden en 39,95 euro voor introducees.

Wilt u zich opgeven? 
Dit kan voor 1 september, bij:
Christien Feima c.feima@ziggo.nl tel. 072-7432686
OF Boudy Kooiman boudy.kooiman@gmail.com  tel. 06-45450152

Bij aanmelding geeft u tevens toestemming voor een eenmalige afschrijving van uw rekening door onze penningmeester. Gaarne uw rekeningnummer vermelden in de mail. Tevens geeft u aan welke keuze u maakt voor de lunch. Heeft u geen rolstoel maar wilt u daar wel gebruik van maken dan kunt u dit ook opgeven zodat wij een rolstoel proberen te regelen voor de dagtocht. U kunt uiteraard uw eigen rollator meenemen. De verpleegkundige Augusta Bronger heeft die dag ook dit jaar weer voor ons gereserveerd. Dus zal ze aanwezig zijn voor haar deskundige hulp , indien nodig.

Hopelijk hebben we u weer enthousiast kunnen maken zodat we met een volle bus op stap gaan? Vorig jaar is dat gelukt…wie weet lukt het dit jaar ook weer.

Boudy en Christien