Zin om mee te sporten? Want op 11 & 12 februari organiseert Sport-Z de “Unieke Winterspelen” in Alkmaar (sportcomplex De Meent Bauerfeind). Tijdens deze tweedaagse hopen zij zoveel mogelijk mensen (jong & oud) met een beperking in beweging laten komen en de winterspelen op unieke wijze te laten beleven.

Op 11 februari zijn ook alle leden van Reuma Patientenvereniging Alkmaar van 13.00-16.00 uur van harte welkom. Sport-Z organiseert een sportinstuif, waarin diverse sportonderdelen op het ijs en op het droge te doen zijn. Deze middag mogen gezinsleden gratis mee sporten!

Het programma op 11 februari 
Deze dag staan diverse aangepaste sport- en spelonderdelen op het programma, zowel op het ijs als in de
sportzaal. Ben je niet zo sportief? Ook aan jou is gedacht, doe mee met het minitheater voor zang, dans en andere voordrachten. Met de strippenkaart in de hand bepaal je zelf welke activiteiten je gaat ondernemen. Sport-Z zorgt voor professionele begeleiding bij de onderdelen. Het belooft een leuke middag voor jong en oud te worden.

Op 12 februari vindt bovendien de grootste sportdag voor kinderen van het speciaal onderwijs. Zo’n 1000 kinderen van diverse scholen uit de regio en daarbuiten zijn al aangemeld. Aanmelden voor deze dag kan alleen gedaan worden via school.

Meer weten of aanmelden? Bezoek de website.

Beide dagen komen tot stand namens de 7 gemeenten van de regio Alkmaar en bovendien door een mooie samenwerking met verenigingen/sportaanbieders uit de regio, Showhero Heiloo, Heliomare, Special Heroes, studenten & docenten van het MBO Sport & Bewegen en andere betrokken sponsors.